Degustace vína – věda i umění | Valtice

Termín:
31. 5. - 31. 5. 2025
Město:
Valtice
Místo:
Národní vinařské centrum, Centrum Excelence, Sobotní 1029
Popis:
Kurz volně navazuje na kurz Úvod do degustace vína. Rozvíjí znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín.
Doplňující informace:

Kurz je určen zejména absolventům kurzu Úvod do degustace vína, případně je vhodný pro účastníky, kteří již mají zkušenost a základní znalosti v oblasti degustace vína. Kurz dále rozvíjí znalosti o organoleptických parametrech vín, podmínkách a způsobech hodnocení. Praktická degustace je zaměřena na procvičení senzorických schopností účastníků, hodnocení kvality a charakteristických vlastností vín.

Harmonogram
08:30–13:30 kurz vedený lektorem
13:30–15:00 individuální přestávka na oběd
15:00–17:00 individuální návštěva Salonu vín ČR (vstupné v ceně kurzu)

Program:
Dopolední program (8:30–13:30)

Část teoretická
• Vzhledové, aromatické a chuťové charakteristiky vín – varianty a rovnováhy
• Podmínky a způsoby senzorického hodnocení
• Odrůda a vinařské umění – senzorická pestrost moravských a českých vín

 Část praktická
• Opakovací test schopnosti rozlišovat vybrané chutě a vůně
• Cvičení dlouhodobé senzorické paměti vín
• Zkouška rozlišovací schopnosti mezi víny
• Test krátkodobé paměti vín
• Stanovení aroma profilu a profilu mohutnosti vybraných typů vín
• Identifikace vady či choroby ve víně
• Praktická aplikace mezinárodního 100bodového hodnocení OIV

 Odpolední program (15:00-17:00)

Návštěva degustační expozice Salonu vín ČR
• individuální studium v Salonu vín - dvouhodinová degustace v rozsahu programu A – Volná degustace (695 Kč – v ceně kurzu)
• možnost ochutnání aktuální kolekce Salonu vín (mimo speciálních výběrů)
• vstup pouze v den konání kurzu na základě předložení certifikátu o jeho absolvování
(Pozn.: V Salonu vín je od každého vína otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích.) Toto školení může být vhodným předstupněm pro další profesionální kurzy, např. Výcvik a výběr odborných senzorických posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN EN ISO 8586, které pořádá Národní vinařské centrum. Více informací a přihláška na uvedené webové adrese.

Kurz je realizován s podporou Vinařského fondu.

Typ akce:
Kurzy a přednášky
Organizátor/kontakt:
Šárka Nádvorníková
Kontaktní telefon:
519 352 072
Kontaktní email:
Prohlédněte si:
Zobrazit na Mapy.cz
0200400600
m
Upozornění pro vývojářeTento web používá již nepodporovanou knihovnu pro zobrazení mapy.Více informací najdete zde

Zdroj: wineofczechrepublic

Zpět na přehled všech akcí

slide 5 to 7 of 16

Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
slide 7 to 12 of 32