Další Master of Wine se chystá do Valtic, „ochutnáme“ skleničky a zaměříme se i na blendování
Podzimní plejáda kurzů už je v plném proudu a vy se stále můžete přihlašovat.
Regionální workshopy s národní sommelierkou
Národní sommelierka si pro vás připravila pokračování úspěšných regionálních workshopů pro vinaře. Tento už zavedený vzdělávací formát si mezi vinaři rychle našel oblibu a zaměřuje se primárně na detailní prezentaci odrůdy typické, rozšířené a potenciální pro danou podoblast. Zúčastnění vinaři mají možnost přinést vlastní vzorky a získat tak jedinečnou možnost pod vedením národní sommelierky srovnat svá vína nejen se zahraniční konkurencí, ale také s místními vinaři.
Termíny regionálních workshopů:
30.10.2023 – Workshop s národní sommelierkou – Mikulovsko IV - Rulandské šedé
06.11.2023 – Workshop s národní sommelierkou – Velkopavlovicko IV - Pinot noir
21.11.2023 – Workshop s národní sommelierkou – Znojemsko IV - Rulandské šedé
12.12.2023 – Workshop s národní sommelierkou – Slovácko IV - Rulandské šedé
Listopadové masterclass
V listopadu se můžete těšit na dvě speciální masterclass. Jako první se 14. 11. na masterclass „Glass tasting zaměřený na naše typické odrůdy“ k národní sommelierce připojí jako host Jan Ustohal, ambasador skláren Riedl. Společně vyloží problematiku vhodného skla na naše bílá a červená vína. Přednáška bude nabitá poutavou teorií, kterou si účastníci hned vyzkouší v praktické části – čeká je totiž degustace dvanácti vzorků tuzemských i zahraničních vín v pěti různých typech sklenic, načež bude následovat diskuse nad víny a nejvhodnějším tvarem skla.
Následovat bude 28. 11. očekávaná masterclass se zahraničním hostem. Přivítáme renomovanou konzultantku a sommelierku Romanu Echensperger, držitelku titulu Master of Wine. Ta se podělí o svůj osobitý a kritický pohled na hodnocení kvality a ceny vína. Zvláštní důraz bude kladen konkrétně na porovnání našich a německých vín. Zároveň Romana představí aktuální trendy v německém vinařství a vyjádří se k novému německému vinařskému zákonu. Samozřejmě nebude chybět ani degustace, při které s účastníky ochutná svá oblíbená šumivá vína, rosé, PIWI odrůdy, Sylvaner a Pinot noir.
Dalším hostem bude 13. 12. Karel Novotný, enolog vinařství Štěpán Maňák. Pod jeho taktovkou proběhne kurz „Blendování – cesta ke konzistentním vínům“. Pilotní běh školení určeného primárně vinařům, kteří si kladou za cíl nabízet zákazníkům vína jednotné kvality napříč jednotlivými ročníky. Že je příprava cuvée úspěšnou filozofií, doloží výkladem o regionu Bordeaux národní sommelierka Klára Kollárová. Účastníky čekají také praktické nácviky blendování a degustace vybraných vín.
V podzimní nabídce najdete také naše oblíbené základní kurzy o víně, jako je Úvod do degustace vína s profesorem Balíkem, školení zaměřené na Snoubení vín a pokrmů pod vedením vinaře, sommeliera a úřadujícího enologa roku Kamila Prokeše, ale i školení, které vás připraví na složení degustátorské zkoušky na víno.
Kompletní nabídku vzdělávacích programů najdete ZDE.
Všem stávajícím i nově příchozím zájemcům o vzdělávací programy děkujeme a těšíme se na vás!
Novinky e-mailem
Nepromeškejte naše novinky a slevové akce! Přihlašte se k odběru novinek e-mailem.