Víno a jídlo - jak na to a PROČ? Workshop pro majitele gastroprovozen, číšníky, sommeliery a kuchaře - PRAHA
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 23. 9. 2024, 14:00–17:00 hod. (prezence 13:45–14:00 hod.) |
Lektor | Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist a členka Asociace sommelierů ČR |
Místo | ALMA PRAGUE MULTIFUNČKNÍ MEETING ROOM, V Jirchářích 8, Praha 1 |
Popis | Další z gastronomických workshopů s národní sommelierkou Klárou Kollárovou. Neformální a praktické setkání provozovatelů či majitelů gastroprovozoven, a jejich číšníků a sommelierů ideálně v doprovodu šéfkuchařů a kuchařů je tentokrát zaměřeno na téma "Párování jídla a lokálního vína - jak na to a proč?"
Zábavný vzdělávací formát umožňuje setkání pracovníků v gastronomii se zaměřením na zvýšení profitability jejich provozů díky správně cílenému výběru lokálních vín, jejich prezentace a především využití v párování s jídly. Je určený pro ty z gastro týmů, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům nejen kvalitní víno ale i zážitek navíc v podobě vinného párování. Pojetí akce je komorní (15 osob) a vede k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své zážitky z praktického párování s vínem. Na začátek se připravte na trochu teorie, kterou vzápětí ověříme v praxi. Vyzkoušíme základy i nadstavbu vinného párování. Samozřejmě budeme i ochutnávat zajímavá lokální vína. Využijeme skvělé kuchyně ALMA PRAGUE a budeme si hrát různými chutěmi. Víno lze totiž snoubit s jakýmkoliv pokrmem a pro vaše hosty to bude zážitek, který neočekávají! Cíl: Shrnout principy dobrého servisu a práce s vínem jako takové od filosofie vinného lístku až po nacenění a servis. Praktické vyzkoušení základů vinného párování, které je zároveň jedním z nejziskovějších použití vína v gastronomii. Musí ale dobře fungovat a servis ho musí umět dobře vysvětlit. Program: - Základy vinného párování - Ziskovost vinného párování - Degustace 15 tuzemských vín - Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí - Po skončení možnost další diskuze Kurz proběhne při účasti minimálně 10 účastníků Cílová skupina: provozovatelé, majitelé a jejich zaměstnanci z řad číšníků, sommelierů, barmanů i kuchařů Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra a Asociace sommelierů ČR. |
Cena základní vč. DPH | 1450 Kč |
Kapacita | 15 |
Počet volných míst | 4 |