Snoubení vín a pokrmů
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 23. 1. 2024, 9:00-16:00 hod. (prezence 8:30–9:00 hod.) |
Lektor | Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. - absolvent Vinohradnictví a vinařství na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně - odborný asistent ústavu Vinohradnictví a vinařství Mendelu - enolog a majitel Kamil Prokeš vinařství - trojnásobný nejlepší sommelier ČR - dvojnásobný nejlepší sommelier SR - nejlepší Sommelier Moravy - třetí místo z mezinárodní týmové soutěže sommelierů Čína 2018 - trojnásobný mistr z Mezinárodního mistrovství a držitel několika českých a světových rekordů v sekání sektů – sabráži - držitel certifikátu degustátora Státní zemědělské a potravinářské inspekce - držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii - člen Unie enologů, Kvevri klubu a Mladých vinařů - člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín |
Místo | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa) |
Popis | Když se ke skvělému jídlu přidá vynikající víno, tak se tyto zážitky nesčítají, ale násobí. To je po staletí prověřená zkušenost, která u moravských a českých vín platí o to více. Jsou to totiž vína nám ze všech nejbližší. Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti, protože prakticky hned od počátku výroby tohoto bohulibého nápoje si lidé všimli také toho, že víno podtrhuje chutě a vůně jídla a naopak. Toto školení je určeno především personálu (gastronomický personál, vinaři, sommelieři, číšníci, obsluha ve vinařství, prodejci vína, obsluha ve vinotéce), který pracuje s vínem a kombinuje jej s vhodným jídlem, ale také milovníkům vína a jídla, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktickém snoubení vína a jídla. Školení je zaměřeno na praktickou část snoubení nápojů a pokrmů (praktická ukázka snoubení vín se základními surovinami, párování vody a vína, snoubení vín se základními typy sýrů). Umožní absolventům získat větší jistotu v náhledu na snoubení vína a pokrmů, kterou zúročí v restauracích a při společenských akcích, kde budou moci vybrat správné víno k danému jídlu dle daných pravidel. Harmonogram: 09:00–12:00 - dopolední program • Úvod do problematiky • Snoubení pokrmů a nápojů (základy, principy a možnosti snoubení, problematické snoubení) • Praktická ukázka snoubení se základními potravinami (základní chutě) 12:00–13:00 - přestávka na oběd (individuálně) 13:00–16:00 - odpolední program • Sklenice na víno a nealkoholické nápoje - jejich vliv na snoubení (praktická ukázka) • Snoubení s jednotlivými typy jídel (praktická ukázka) • Snoubení se zaměřením na Česko Kurzovné zahrnuje přednášku, tiskové podklady, degustované vzorky vína, jídla a vody a drobné občerstvení (nápoje). Pořadatel školení: Národní vinařské centrum, o.p.s. Náklady na kurz jsou částečně dotovány z prostředků Národního vinařského centra v rámci obecně-prospěšné činnosti (podpora vzdělávání o víně). |
Cena základní vč. DPH | 1290 Kč |
Poznámka ke slevě | Slevu 10 % mohou uplatnit držitelé "Certifikace vinařské turistiky", kterou uděluje Národní vinařské centrum. Podmínkou přidělení slevy je uvedení názvu certifikovaného zařízení do pole Poznámka. |
Kapacita | 25 |
Počet volných míst | 2 |