Workshop s národní sommelierkou - Čechy - Jak na gastro a vinné párování?
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 8. 1. 2024, 17:30–20:30 hod. (prezence 17:15–17:30 hod.) |
Lektor | Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR |
Místo | KAFE MĚLNÍK BISTRO, Bezručova 614, Mělník |
Popis | Workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou, tentokrát na téma víno a gastronomie pro výrobce a prodejce tuzemských vín. Cílem workshopu je seznámit výrobce a prodejce tuzemských vín (dále jen „vinaře“) se specifiky gastro segmentu, s jeho požadavky na dodavatele vín a zvýšit tak šance vinařů na získání stabilních a loajálních odběratelů v gastronomii. Gastronomické podniky jsou segmentem s potenciálem prodeje velkého množství vína. Současně jsou však ale i místem, kde není pro vinaře úplně snadné se prosadit. Úvodní přednáška objasní, jak získat konkurenční výhodu poznáním tohoto segmentu a jak díky správně cílené nabídce vín uplatnit svá vína v gastropodnicích. Účastníci workshopu se dozví, jaké služby očekávají majitelé a provozovatelé restaurací, zjistí, jak je třeba se připravit na oslovení jednotlivých gastroprovozů, představení svého vinařství a prezentaci vlastních vín. Nedílnou dovedností vinaře by měla být i schopnost přizpůsobení nabídky vín jídelnímu lístku daného podniku, a proto je druhá část workshopu věnována praktickému vyzkoušení párování vín s pokrmy. K tomu se využijí vína odrůd typických pro daný region, aby se respektovala a zároveň využila filozofie kladoucí důraz na lokálnost. Na workshopu zazní i informace využitelné pro provozovatele a majitele malých a středních gastroprovozů, vinoték, vinných barů a bister. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky. Náplň: • Přednáška – představení gastrosegmentu, seznámení s prací sommeliera a příprava na prezentaci v restauraci • Praktická ukázka párování vín a pokrmů – dva pokrmy v kombinaci s několika víny Cílová skupina: výrobci a prodejci tuzemských vín, event. provozovatelé a majitelé malých a středních gastroprovozů, vinoték, vinných barů a bister Kurzovné zahrnuje přednášku lektorky, 6 vzorků vín, dva tradiční nebo typické pokrmy. Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra a společnosti BS Vinařské potřeby. |
Cena základní vč. DPH | 990 Kč |
Kapacita | 15 |
Počet volných míst | 1 |