Do otevření expozice Salonu vín 2025 zbývá
.

Workshop s národní sommelierkou - Čechy - Jak na gastro a vinné párování?

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 8. 1. 2024, 17:30–20:30 hod. (prezence 17:15–17:30 hod.)
Lektor Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR
Místo KAFE MĚLNÍK BISTRO, Bezručova 614, Mělník
Popis Workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou, tentokrát na téma víno a gastronomie pro výrobce a prodejce tuzemských vín. Cílem workshopu je seznámit výrobce a prodejce tuzemských vín (dále jen „vinaře“) se specifiky gastro segmentu, s jeho požadavky na dodavatele vín a zvýšit tak šance vinařů na získání stabilních a loajálních odběratelů v gastronomii.

Gastronomické podniky jsou segmentem s potenciálem prodeje velkého množství vína. Současně jsou však ale i místem, kde není pro vinaře úplně snadné se prosadit. Úvodní přednáška objasní, jak získat konkurenční výhodu poznáním tohoto segmentu a jak díky správně cílené nabídce vín uplatnit svá vína v gastropodnicích. Účastníci workshopu se dozví, jaké služby očekávají majitelé a provozovatelé restaurací, zjistí, jak je třeba se připravit na oslovení jednotlivých gastroprovozů, představení svého vinařství a prezentaci vlastních vín. Nedílnou dovedností vinaře by měla být i schopnost přizpůsobení nabídky vín jídelnímu lístku daného podniku, a proto je druhá část workshopu věnována praktickému vyzkoušení párování vín s pokrmy. K tomu se využijí vína odrůd typických pro daný region, aby se respektovala a zároveň využila filozofie kladoucí důraz na lokálnost. Na workshopu zazní i informace využitelné pro provozovatele a majitele malých a středních gastroprovozů, vinoték, vinných barů a bister. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky.

Náplň:
• Přednáška – představení gastrosegmentu, seznámení s prací sommeliera a příprava na prezentaci v restauraci
• Praktická ukázka párování vín a pokrmů – dva pokrmy v kombinaci s několika víny

Cílová skupina: výrobci a prodejci tuzemských vín, event. provozovatelé a majitelé malých a středních gastroprovozů, vinoték, vinných barů a bister

Kurzovné zahrnuje přednášku lektorky, 6 vzorků vín, dva tradiční nebo typické pokrmy.

Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra a společnosti BS Vinařské potřeby.
Cena základní vč. DPH 990 Kč
Kapacita 15
Počet volných míst 1


Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner