Do otevření expozice Salonu vín 2025 zbývá
.

Blendování - cesta ke konzistentním vínům

Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)

Termín 13. 12. 2023, 9:00-16:00 hod. (prezence 8:45–9:00 hod.)
Lektor Karel Novotný - enolog vinařství Štěpán Maňák (již od roku 2005). Mezi jeho úspěchy patří absolutní šampion soutěže Terravino Izrael a šampion AWC Vienna Rakousko a šampioni posledních tří ročníků GRAND PRIX VINEX. Prioritou vinařství jsou zejména červená vína v kombinaci dubového dřeva. Filozofií enologa Karla Novotného je vlastní progres spojený s moderní enologií, bádání v problematice termolabilních bílkovin, stanovování chemických rozborů vín pomocí laserových analyzátorů a jejich spekter, moderní trendy zejména ve výrobě růžových vín.

Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR
Místo přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa)
Popis Pilotní běh školení určeného primárně vinařům, kteří si kladou za cíl nabízet zákazníkům vína jednotné kvality napříč jednotlivými ročníky. Udržet stálou a vyrovnanou kvalitu vín je totiž předpokladem pro navázání dlouhodobé spolupráce s odběrateli (zákazníky), což je poznatek nejen od tuzemských obchodníků s vínem, provozovatelů restaurací či sommelierů, ale i doporučení od zahraničních odborníků, lektorů masterclassů pořádaných v Národním vinařském centru (Frank Smulders MW, Willibald Balanjuk). Že je příprava cuvée úspěšnou filozofií, doloží výkladem o regionu Bordeaux národní sommelierka Klára Kollárová, a účastníci si to ověří degustací vybraných vín. Jak konkrétně přistupovat k výrobě cuvée, směsí nebo chcete-li blendů, vysvětlí enolog Karel Novotný. Na základě získaných poznatků se následně budou účastníci ve skupinách snažit vytvořit blendy dle zadání. Vyhodnocení nejlepších cuvée proběhne anonymním hodnocením na systému ELWIS.

Témata:
- filosofie tvorby vín regionu Bordeaux a degustace reprezentativních vzorků - Klára Kollárová
- parametry výběru vín pro blend - Karel Novotný
- informace z výroby - Karel Novotný
- aplikace myšlenek do praxe - Karel Novotný
- tvorba cuvée dle zadání (ve skupinách)
- zhodnocení vytvořených vín - Klára Kollárová a Karel Novotný
- vyhodnocení a závěr - Klára Kollárová a Karel Novotný

Cena zahrnuje:
- přednášky
- ochutnávku 3 bílých a 3 červených vín z Bordeaux
- vína pro přípravu cuvée
- drobné občerstvení
Cena základní vč. DPH 1990 Kč
Kapacita 35
Počet volných míst 0

Všechna místa jsou již rezervována. Můžete poslat přihlášku, kterou bude systém registrovat, ale budete zařazeni mezi náhradníky. V případě, že se některé místo uvolní, vás budeme informovat. Další termíny jsou vyhlašovány postupně v závislosti na poptávce a organizačních možnostech. Sledujte, prosím, průběžně vyhlášené termíny, popř. se přihlaste k odběru novinek v sekci novinky e-mailem.


Generální partner

partner logo

Hlavní partneři

partner logo partner logo
partner logo
partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Oficiální voda

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner

partner logo

Mediální partner