Jak vyrobit úspěšné víno
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 5.-6. 9. 2023, (5. 9. 9:00-17:00 hod., 6. 9. 8:30-13:30 hod., prezence 8:30–9:00 hod. a 8:00–8:30 hod.) |
Lektor | Ing. Petr Ptáček – ředitel vinařství Habánské sklepy, Enolog roku 2012, 5x vítěz šampiona Salonu vín - Národní soutěže vín ČR, absolvent VŠCHT Praha, zakládající člen Unie enologů |
Místo | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa) |
Popis | Dvoudenní školení pro vinaře a vinařské technology. Určeno je pro odbornou vinařskou veřejnost, zejména výrobcům vín, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci při výrobě vína s použitím současných technologií a výrobních postupů. Přímo od významného tuzemského enologa, jehož vína opakovaně získala nejvyšší vinařské ocenění, se dozvíte, jak úspěšně vyrábět víno.
Školení umožní účastníkům získat větší přehled v moderních enologických postupech a v přípravcích určených pro mošt a víno, kterou zúročí při výrobě vína už v nadcházející kampani. Školení je velmi přínosné i pro malovinaře či začátečníky, kteří potřebují získat základní znalosti o moderních postupech při výrobě vína. Přednášky obsáhnou celkový průřez výroby vína, a to od přípravy na sklizeň přes zpracování hroznů, finalizaci a školení vína až po lahvování. Teorie bude doplněna názornými ukázkami – degustací vybraných vín. Kurzovné zahrnuje přednášku lektora, degustované vzorky vín a drobné občerstvení. |
Cena základní vč. DPH | 2000 Kč |
Kapacita | 35 |
Počet volných míst | 4 |