Gastronomický workshop s národní sommelierkou - Pardubice
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 20. 9. 2023, 9:30–13:00 hod. (prezence 9:15-9:30 hod.) |
Lektor | Mgr. Klára Kollárová - národní sommelierka Národního vinařského centra, držitelka titulu The Weinakademiker, WSET Diploma in Wine and Spirits a Fine and Rare Wine Specialist, absolventka Kurzu Sommelier Vinařské akademie Valtice a členka Asociace sommelierů ČR |
Místo | Wine Bar Blanc de Noirs, Anenská 2641, Pardubice (mapa) |
Popis | Pilotní gastronomický workshop s národní sommelierkou Klárou Kollárovou aneb setkání provozovatelů a majitelů gastroprovozoven s diskusí na téma "Proč je důležité prezentovat lokální víno a jak vůbec na to?"
Unikátní nový formát vzdělávacích setkání pracovníků v gastronomii zaměřený na zvýšení profitability gastroprovozů díky správně cílenému výběru lokálních vín a jejich prezentace. Je určený primárně pro majitele nebo provozovatele malých a větších podniků, kteří chtějí pracovat na prestiži svých podniků a nabídnout zákazníkům naše kvalitní víno. Prodáte-li denně pět skleniček vína navíc, můžete svou tržbu zvýšit ročně o 150 000 Kč i víc. A to i v pivnici, kde ke spokojenosti stačí i jen nabídka 5 vín. A představte si, jakou radost uděláte těm, kteří pivo nepijí. Oslovíte i náročnější klientelu a to může mít další dopad na váš profit. Cílem je předat základní know-how o práci s vínem v gastronomii, které zahrnuje výběr vína pro daný koncept, správný servis a komunikaci s hostem, ale také cenové nastavení a ekonomiku práce s vínem v restauraci. Nejedná se tedy jen o základy sommelierství, ale spíše ekonomický pohled na přínos vína. Stejně tak ukážeme důležitost moravských a českých vín v nabídce a vyzkoušíme principy jejeich párování s lokálními surovinami. Pojetí akce je komorní (15 účastníků), aby se zajistila atmosféra k diskuzi mezi účastníky, kteří chtějí probrat a sdílet své aktuální poznatky o práci s vínem. Samozřejmě budeme i ochutnávat vína z tuzemských odrůd. Dohromady to bude 15 vín z různých odrůd a v různých vinařských stylech i cenových kategoriích. Velmi důležitou součástí bude i praktické snoubení vína a jídla. Vyložíme si základy různých přístupů k párování na běžných pokrmech. Víno lze totiž snoubit s jakýmkoliv pokrmem a pro vaše hosty to bude zážitek, který neočekávají! Cíl: Pomoci provozovatelům běžných restaurací zařadit do nabídky naše kvalitní víno a ukázat cestu, jak s vínem dobře pracovat i bez sommeliera. To vše s důrazem na lokálnost. Program: - Tvorba vinného lístku na základě koncepce a možností vybraného podniku - Práce s personálem i hostem - Degustace 15 tuzemských vín s ohledem na různé cenové hladiny - Praktická ukázka párování vín a pokrmů, které hostující restaurace nabízí - Po skončení možnost další diskuze Cílová skupina: provozovatelé a majitelé malých a středních gastroprovozů, stánků, bister, vinných barů či pivních restaurací Projekt se koná s podporou Vinařského fondu, za přispění Národního vinařského centra, Asociace sommelierů ČR a ČGI a za podpory partnerů MAKRO, Coravin a RONA. |
Cena základní vč. DPH | 1250 Kč |
Poznámka ke slevě | pro slevu zadejte kód |
Kapacita | 15 |
Počet volných míst | 4 |