Konference Víno a zdraví a snoubení vín s kulinářskými specialitami Marcela Ihnačáka
Informace o školení a zadání počtu osob (krok 1/3)
Termín | 27. 5. 2022, 12:30-18:30 hod. (prezence 12:00–12:30 hod.) |
Lektor | prof. Jan Pirk - kardiochirurg, emeritní přednosta Kardiocentra a Kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEM a popularizátor přiměřené konzumace vína Marcel Ihnačák - Marcel Ihnačák je slovenský kuchař oceněný dvěma Michelin hvězdami, který vařil i pod světoznámým Jamiem Oliverem |
Místo | přednáškový sál Centra Excelence, Sobotní 1029, Valtice (mapa) |
Popis | První část konference bude zaměřena na osvětu kulturně-vinařského tématu navazujícího na odkaz prof. Šamánka a mnoho světových výzkumů, které potvrzují, že víno je součástí zdravého životního stylu a střídmá konzumace vína je zdraví prospěšná. Druhá část bude zaměřena na snoubení vín s 8chodovým menu plným kulinářských specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. V třetí části účastníci navštíví Salon vín ČR. Tato akce přispívá a je součástí charitativního projektu VINAŘI JSOU SRDCAŘI. Harmonogram: 12:00–12:30 – prezence 12:30–13:30 – přednáška profesora Jana Pirka, který po Milanu Šamánkovi převzal pomyslnou štafetu a stal se hlavním popularizátorem přiměřené konzumace vína z řad lékařských kapacit. „Víno, kromě té trochy alkoholu, obsahuje i látky, které jsou tělu vysloveně prospěšné, a je rozhodně pro život mnohem přínosnější než tvrdý alkohol,“ upozorňuje Jan Pirk a současně připomíná také psychologický aspekt, neboť právě ten v současné době vystupuje do popředí. 13:30–14:00 – přestávka 14:00–16:00 – 8chodový slow food s Marcelem Ihnačákem snoubený s víny z Moravy i Čech - Filozofie menu bude vymezena třemi navzájem propojenými principy: dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny. Dobré jídlo je čerstvé a chutné. Jeho konzumace je smyslovým prožitkem. Čisté jídlo je pěstované s ohledem k životnímu prostředí. Výroba potravinářských produktů nesmí poškozovat lidské zdraví a musí se obejít bez chemických náhražek. Poctivé jídlo vzniká za férových podmínek pro výrobce, kteří ho spotřebitelům poskytují za dostupnou cenu. 16:00–16:30 – přesun do Salonu vín, Státní zámek Valtice. 16:30–18:30 – Volná degustace – Unikátní možnost individuálně ochutnat kterékoliv z uskladněných vín včetně šumivých (mimo speciálních výběrů). Od každého vína je otevřena jedna láhev. O každém z vín jsou k dispozici podrobné informace jak na prezentačním boxu každého vína, tak v katalogu. Během degustace je návštěvníkům k dispozici sommelier, který podává na požádání informace o víně a jednotlivých vinařstvích. Konference je realizována s podporou Vinařského fondu. |
Cena základní vč. DPH | 1500 Kč |
Poznámka ke slevě | Slevu 10 % mohou uplatnit držitelé "Certifikace vinařské turistiky", které uděluje Národní vinařské centrum. |
Kapacita | 40 |
Počet volných míst | 0 |
Všechna místa jsou již rezervována. Můžete poslat přihlášku, kterou bude systém registrovat, ale budete zařazeni mezi náhradníky. V případě, že se některé místo uvolní, vás budeme informovat. Další termíny jsou vyhlašovány postupně v závislosti na poptávce a organizačních možnostech. Sledujte, prosím, průběžně vyhlášené termíny, popř. se přihlaste k odběru novinek v sekci novinky e-mailem.
Ke stažení: